Zelf vervoeren

De gasflessen liever door een professionele partij laten brengen?

Gasflessen.nl staat voor u klaar om uw gasflessen snel en veilig te bezorgen! Neem contact met ons op, door te bellen naar 071 - 532 25 30.

Tip 1: vervoer gasflessen rechtop

Zo voorkomt u dat flessen gaan rollen. Rollende flessen kunnen beschadigen, zodat in het ergste geval gas vrij kan komen.

Tip 2: zet gasflessen vast

In een aanhanger bijvoorbeeld met een spanband. In de auto kunt u een gasfles in de gordel zetten. Wat de beste manier is, hangt af van het vervoermiddel.

Tip 3: plaats gasflessen niet in de volle zon of bij warmtebronnen

Dit geldt natuurlijk ook voor andere warmtebronnen. Zeker in de zomer kan de temperatuur in een auto snel oplopen wanneer die in de volle zon staat. Verder is het natuurlijk heel onverstandig om met een glasfles in de auto te roken!

Tip 4: gaskraan dicht en alles ontkoppeld

Zorg dat elke gaskraan dichtgedraaid is, vóór u de gasfles gaat vervoeren. Verwijder ook de drukregelaar, gasslang en het apparaat dat erop aangesloten is. Doe dit voor de zekerheid ook met lege flessen.

Tip 5: geen kinderen of (huis)dieren in de buurt

Voorkom dat kinderen en/of (huis)dieren bij de fles kunnen komen. Kinderen kunnen de gaskraan per ongeluk opendraaien, met alle mogelijke gevaren van dien. Net zoals wanneer kinderen en (huis)dieren de gasfles per ongeluk omstoten.

Tip 6: ventilatie tijdens het vervoeren

Controleer de gasfles voor vertrek op beschadigingen. Tijdens het vervoeren, is ventilatie belangrijk. Op een aanhanger staat een gasfles natuurlijk het best, maar in een auto kan het verstandig zijn om voor doorstroming van lucht te zorgen. Hierdoor zal eventueel ontsnapt gas zich minder snel ophopen.